Öppettider
Hunger & Törst is the restaurant by the river in central Umeå that has become famous for its ambitious and frequently changing set menus. Focusing on the local fresh produce in season, the chefs at Hunger & Törst compose a menu from which the guest chooses seven, five or three courses. The restaurant's sommeliers carefully match the drink package with the food, but there is also a well-assorted wine list to choose from. Hunger & Törst has become one of Umeå's most reliable restaurants for those who appreciate excellent food, a cosy atmosphere and high standard service.
View our menuBook a tableEldad lax
rökt färskost, picklade granskott, gräslöksgelé, gravad citron, puffat bovete, örtmüsli
Kalix löjrom
brynt smörhollandaise, sotad spetskål, rostade hasselnötter, rödbetskrisp, krispig jordärtskocka, örtolja
Lättrökt svenskt ankbröst
vintertryffel, pepparrotscréme, lingonpulver, krispig renlav, rökta mandlar, syrade björnbär
Glasbakad torsk
olivoljeconfiterad fänkål, avrugacaviar, brynt smör, nästan bränd grädde, krossad mandelpotatis
Pepparstekt hjort
vindelnrökt sidfläsk, brysselkål, svartrotsemulsion, tryffelsmör, sherryreduktion, potatiskaka
Pannacotta på Västerbottensost
chokladbrioche, portvinskokta fikon
Terrin på mjölkchoklad
tonkaglass, spritade hjortron, salt karamell, rosépepparmaräng
lobster mayonnaise, Jerusalem artichoke chips, pickled mustard seeds, capers, cress salad
pumpkin cappuccino, sour dough croutons, parmesan, sage, smoked olive oil, truffle from Gotland
butter fried brioche, cooked in plums, salt roasted macadamia, sauternes gel, duck liver
red carrot, foamed mussel velouté, fennel crudité, avruga caviar, crayfish- baked potato fondant
blackened pearl union, browned apple creme, time pepper gravy, pimiento butter, crispy Jerusalem artichoke
maple sirup, vanilla- blueberry marmelade, crisp seed bread
lingonberry ice cream with white chocolate, cooked in pear, salty oat flakes, lingonberry meringue
All menus are available for vegetarians, vegans and food allergies. Just let us know when you book your table.
Eldad lax
rökt färskost, picklade granskott, gräslöksgelé, gravad citron, puffat bovete, örtmüsli
Pepparstekt hjort
vindelnrökt sidfläsk, brysselkål, svartrotsemulsion, tryffelsmör, sherryreduktion, potatiskaka
Mjölkchokladterrin
tonkaglass, spritade hjortron, salt karamell, rosépepparmaräng
Extrarätt:
Lättrökt svenskt ankbröst
vintertryffel, pepparrotscréme, lingonpulver, krispig renlav, rökta mandlar, syrade björnbär
Lättrökt svenskt ankbröst
vintertryffel, pepparrotscréme, lingonpulver, krispig renlav, rökta mandlar, syrade björnbär
145kr
Eldad pumpa
rökt färskost, picklade granskott, gräslöksgelé, gravad citron, puffat bovete, örtmüsli
Krispig löpeld
brysselkål, svartrotsemulsion, tryffelsmör, sherryreduktion, potatiskaka
Mjölkchokladterrin
tonkaglass, spritade hjortron, salt karamell, rosépepparmaräng
Lättrökt gulbeta
vintertryffel, pepparrotscréme, lingonpulver, krispig renlav, rökta mandlar, syrade björnbär
145kr
Förrätt
Vin: Wiener Gemischter Satz Zahel. Nr: 2515
Öl: Wapnö Lya Belgisk Blond Nr: 1268
Alk. fritt: Dugges Tropic Thunder Nr: 1993
Varmrätt
Vin: Brunello di montalcino Fattoi 2017, Nr: 3097
Öl: Oettinger Black Beer, Nr: 13167
Alk fritt: Beskows VY Nr: 1959
Dessert
Vin: Chateu Menota , 2021 Nr: 4087
Eldad lax
rökt färskost, picklade granskott, gräslöksgelé, gravad citron, puffat bovete, örtmüsli
Pepparstekt hjort
vindelnrökt sidfläsk, brysselkål, svartrotsemulsion, tryffelsmör, sherryreduktion, potatiskaka
Mjölkchokladterrin
tonkaglass, spritade hjortron, salt karamell, rosépepparmaräng
Extrarätt:
Lättrökt svenskt ankbröst
vintertryffel, pepparrotscréme, lingonpulver, krispig renlav, rökta mandlar, syrade björnbär
Lättrökt svenskt ankbröst
vintertryffel, pepparrotscréme, lingonpulver, krispig renlav, rökta mandlar, syrade björnbär
145kr
Eldad pumpa
rökt färskost, picklade granskott, gräslöksgelé, gravad citron, puffat bovete, örtmüsli
Krispig löpeld
brysselkål, svartrotsemulsion, tryffelsmör, sherryreduktion, potatiskaka
Mjölkchokladterrin
tonkaglass, spritade hjortron, salt karamell, rosépepparmaräng
Lättrökt gulbeta
vintertryffel, pepparrotscréme, lingonpulver, krispig renlav, rökta mandlar, syrade björnbär
145kr
Förrätt
Vin: Wiener Gemischter Satz Zahel. Nr: 2515
Öl: Wapnö Lya Belgisk Blond Nr: 1268
Alk. fritt: Dugges Tropic Thunder Nr: 1993
Varmrätt
Vin: Brunello di montalcino Fattoi 2017, Nr: 3097
Öl: Oettinger Black Beer, Nr: 13167
Alk fritt: Beskows VY Nr: 1959
Dessert
Vin: Chateu Menota , 2021 Nr: 4087